SVARTKÅL- OCH SALSICCIAPAJ

Brittisk Fancy Hand Pie med svartkål- och korvsmet. Till skillnad från Lottas blev mina pajer excellenta med perfekt frasdeg och en fast och fin fyllning. 1-0 till mig för en gångs skull. /Tove

6 st små pajer

1 sats perfekt pajdeg (kolla in recept på vårt Instagram)
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
10 svartkålsblad, finstrimlade
3 salsicciakorvar (350 g)
1 tsk torkad mejram
1 krm riven muskot

1. Gör pajdegen och låt vila i kyl 1 dygn, då blir den frasig och god.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Bryn lök och vitlök. Tillsätt svartkål och 3 dl vatten. Låt vattnet koka in i lök och kål, salta. Låt svalna.
4. Blanda korvsmet, lök och svartkål. Krydda med mejram och muskot.
5. Kavla ut degen och tryck ut slå rundlar med hjälp av en skål.
6. Klä in 6 hål i en muffinsform med deg.
7. Fyll med korvsmet.
8. Toppa med ett runt lock av deg, nyp ihop kanterna så att degen är helt stängd runtom smeten.
9. Skär ut ett litet runt hål på deglocket så att fyllningen kan ånga ut där.
10. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
11. Ät varm, ljummen eller kall. Gärna en senap till.

Föregående
Föregående

EN PERFEKT FRASIG PAJDEG

Nästa
Nästa

RIBOLLITA MED KYCKLING