EN PERFEKT FRASIG PAJDEG
En perfekt frasig pajdeg får man genom att bete sig riktigt vettigt med degen från start till slut. Mina bästa knep är: bitar av smör kvar i degen och iskallt vatten med vinäger. Lärde mig det på bageriet 4 Twenty Blackbird i New York. / Tove
FRASIG PAJDEG
1 paj eller 6 små pajer
4 dl vetemjöl
175 g kallt normalsaltat smör
2 dl vatten
2 msk äppelcidervinäger
3 isbitar
1. Skär smöret i tärningar.
2. Häll ut mjölet på bakbord. Vänd in smöret.
3. Hacka med en degskrapa tills smöret blivit små ärt-stora bitar blandat i mjölet.
4. Blanda vatten, vinäger och is i en skål.
5. Vänd in lite vätska i taget tills en fuktig smuldeg som går att forma till en klump.
6. Platta ut klumpen och plasta. Låt stå i kyl 1 dygn.