SVARTKÅLSRAKOR

4 pers

1 kg fast potatis (ej färskpotatis)
1 ½ tsk salt
200 g svartkål
140 g tärnat bacon (kan uteslutas/utökas)
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 msk sesamolja
1 msk japansk soja

Sås:
1 dl majonnäs
1 msk sesamolja
1 ½ tsk japansk soja

Servering:
Rostade sesamfrön

1. Skala potatisen och riv grovt. Överför till bunke, tillsätt saltet och blanda om. Låt stå en kvart, pressa därefter ur all överflödig vätska.
2. Skölj och ansa svartkålen. Skär bort den grova bladnerven i mitten och strimla grovt.
3. Stek fläsket knaprigt – när det är så gott som klart, tillsätt svartkålen och stek tills kålen sjunkit ihop.
4. Vispa samman ägg, mjöl, sesamolja och soja. Tillsätt fläsk, kål och potatisriv.
5. Rör samman ingredienserna till såsen.
6. Stek i smör eller olja – klicka ut smeten och platta ut med stekspaden. När kanterna mörknat, vänd och stek klart.

Föregående
Föregående

MASSERAD SVARTKÅLSALLAD

Nästa
Nästa

SOM TAM