KALEPESTO

Grejen med en god pasta pesto är att blanda runt den nykokta!! pastan med pesto och en skvätt pastavatten. Alltså lägg inte en klick pesto på pastan i tallriken utan kräma runt allt till en geggigt rätt i kastrullen och sen upp på tallrik. / Tove.


4 portioner

10 svartkålsblad
1/2 dl rostade hasselnötter, mandel eller pinje
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl olivolja
1 dl riven parmesanost

1. Koka upp vatten i en kastrull.
2. Riv av svartkålen från de hårda mittådrorna.
3. Koka svartkålen ca 30 sekunder. Skölj av i kallt vatten.
4. Mixa alla ingredienser med en stavmixer.
5. Smaka av med salt och peppar.
6. Blanda med nykokt pasta och en skvätt pastavatten.
7. Toppa med smulad parmesanost.

Föregående
Föregående

RIBOLLITA MED KYCKLING

Nästa
Nästa

MASSERAD SVARTKÅLSALLAD