INLAGDA RÖDBETOR

Vill du ha kul och känna dig duktig? Lägg in rödbetor, det är det enklaste som finns.

INLAGDA RÖDBETOR
ca 4 burkar à 650 ml*

1 kg färska röd-, gul- och/eller polkabetor
2 dl ättika 18%
4 dl strösocker
6 dl vatten
8 lagerblad
1-3 stjärnanis

1. Tvätta av rödbetorna och koka i väl saltat vatten (små betor = kortare koktid, stora längre). Har betorna blast låter du några centimeter sitta kvar så blöder de mindre. Tänk på att det är GOTT med lite motstånd så koka dem bara precis så mjuka att du kan pressa igenom en gaffel.
2. Koka under tiden upp övriga ingredienser och låt svalna.
3. Gnid av skalen med händerna under vattenkranen.
4. Små betor kan läggas in hela, medelstora klyftas, stora måste skivas (jag skrivade pga vackrast på bild). Tänk på att de röda färgar av sig så vill du behålla färgen hos gul- och polkabetor så lägger du in dem separat. Fördela i rena burkar och slå över lagen. Betorna är färdiga att serveras från nästa dag. Förvara kylt.

*Tänk vanliga honungsburkar - använd gärna större burkar om du har.

Föregående
Föregående

TJEJMACKA MED FETA OCH RÖDBETOR

Nästa
Nästa

BORSTJ MED SYRAD KÅL